Manouri-juustolla ja mintulla täytetyt munakoisot

Manouri-juustolla ja mintulla täytetyt munakoisot

Valmistusaineet

3 isoa munakoisoa
Täyte:
200 g Mevgal manouri-juustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl tuoretta minttua
3 rkl korppujauhoja
½ tl kuivattua oreganoa
1 tl hunajaa
suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
kastike:
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl Filos tummaa balsamiviinietikkaa
8 kypsää tomaattia
lisäksi:
150 g Mevgal kefalotyri-juustoa
Filos luomu ekstra-neitsytoliiviöljyä

Valmistusaika: 1 h 15 min

Valmistusohje

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä munakoisoviipaleet lautaselle ja laita päälle suolaa. Anna itkettyä n. 30 min, jonka jälkeen kastele viipaleet oliiviöljyssä ja paista pannulla kullanruskeiksi n. 15 min. Silppua minttu ja sekoita se muiden täytteen ainesten kanssa kulhossa. Murskaa juustoa haarukalla pienemmiksi paloiksi.

Ruskista hienonnettu sipuli ja valkosipuli paistinpannulla, lisää sokeri, n. 0,5 dl Filos oliiviöljyä ja kuutioidut tomaatit joukkoon. Anna hautua n. 15 min. Kun otat kastikkeen pois lämmöltä, lisää viinietikka ja laita hieman kastiketta uunivuoan pohjalle. Täytä munakoisoviipaleet laittamalla viipaleen päähän täytettä ja pyörittämällä viipale tiukalle rullalle. Kun kaikki viipaleet on rullattu, asettele ne uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle. Kaada loppu tomaattikastike rullien päälle ja lisää viimeiseksi raastettua kefalotyri-juustoa. Paista uunissa 200 ° c n. puoli tuntia. Nauti kuumana tai kylmänä.