Anari ricotta -juustolla ja mintulla täytetyt munakoisot

Anari ricotta -juustolla ja mintulla täytetyt munakoisot

Valmistusaineet

3 isoa munakoisoa
Täyte:
200 g Filos anari ricotta -juustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl tuoretta minttua
3 rkl korppujauhoja
½ tl kuivattua oreganoa
1 tl hunajaa
suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
kastike:
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl Filos tummaa balsamiviinietikkaa
8 kypsää tomaattia
lisäksi:
150 g Filos kefalotiri-juustoa
Filos luomu ekstra-neitsytoliiviöljyä

Valmistusaika: 1 h 15 min

Valmistusohje

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä munakoisoviipaleet lautaselle ja laita päälle suolaa. Anna itkettyä n. 30 min. Kuivaa viipaleet talouspaperilla ja paista oliiviöljyssä pannulla kullanruskeiksi, n. 15 min. Silppua minttu ja murskaa juusto haarukalla. Sekoita minttu ja juusto muiden täytteen ainesten kanssa kulhossa. 

Ruskista hienonnettu sipuli ja valkosipuli paistinpannulla, lisää sokeri, n. 0,5 dl Filos oliiviöljyä ja kuutioidut tomaatit joukkoon. Anna hautua n. 15 min. Kun otat kastikkeen pois lämmöltä, lisää viinietikka ja laita hieman kastiketta uunivuoan pohjalle. Täytä munakoisoviipaleet laittamalla viipaleen päähän täytettä ja pyörittämällä viipale tiukalle rullalle. Kun kaikki viipaleet on rullattu, asettele ne uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle. Kaada loppu tomaattikastike rullien päälle ja lisää viimeiseksi raastettua kefalotiri-juustoa. Paista uunissa 200 ° c n. puoli tuntia. Nauti kuumana tai kylmänä.