Karitsanvartaat ja perunagratiini

Karitsanvartaat ja perunagratiini

Valmistusaineet

Valmistusaika: 1 h

Valmistusohje

Karitsanvartaat

  • n. 600 g karitsan sisäfilettä
  • kirsikkatomaatteja
  • sipulia

Marinadi

  • ½ dl Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 3 rkl Filos punaviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • tuoretta rosmariinia ja timjamia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Paloittele karitsan liha vartaaseen sopiviksi paloiksi ja sekoita marinadi. Laita liha ja marinadi muovipussiin.
  2. Anna maustua vähintään muutama tunti. Voit laittaa lihan marinoitumaan myös jo edellisenä iltana.
  3. Ota liha vähintään tuntia ennen grillaamista tai paistamista huoneenlämpöön.
  4. Laita liotettuihin puutikkuihin vuorotellen kirsikkatomaatteja ja lihaa. Grillaa n. 15 min. kunnes liha on sopivan kypsää. Voit paistaa vartaat myös uunissa 225 asteessa n. 20 min.

Perunagratiini (4 – 5:lle hengelle)

  • n. 800 g perunoita
  • 2 dl Filos kefalotiri-juustoa
  • 200 g Royal aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 1 pieni purjo
  • 200 g Filos fetajuustoa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl kermaa (voit jatkaa kermaa desillä maitoa, jos tuntuu, etteivät perunat kunnolla peity nesteeseen)

Valmistusohje:

  1. Kuori, huuhdo ja viipaloi perunat ja purjo.
  2. Lado voideltuun uunivuokaan vuorotellen perunaviipaleita, purjoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja fetaa.  Laita päällimmäiseen kerrokseen perunoita.
  3. Sekoita kerman (ja maidon) joukkoon mustapippuri ja suola. Kaada seos vuokaan.
  4. Raasta kefalotiri-juusto ja ripottele perunoiden päälle.
  5. Paista gratiinia uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia kunnes juustokuorrute on rapeaa.
  6. Tarjoile raikkaan salaatin ja tzatzikin kanssa.