Katkarapu-fetavuoka

Katkarapu-fetavuoka

Valmistusaineet

2 rkl Filos balsamicokastiketta
300 g Filos fetajuustokuutioita
1/2 dl valkoviiniä
250 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1 isohko sipuli
200 g Royal viipaloitua pepperoni paprikaa
220 g Royal suikaloitua punaista paahdettua paprikaa
200 g simpukoita
400 g katkarapuja
pippuria ja kuivattua oreganoa
Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä paistamiseen

Valmistusaika: n. 45 minuuttia

Valmistusohje

Mikäli käytät pakaste katkarapuja ja simpukoita, sulata ne ensin. Valuta merenelävät lävikössä.

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja kuullota kuutioitu sipuli. Lisää joukkoon paahdetut paprikasuikaleet ja pepperoni-paprika. Sekoita ja anna kasvisten tekeytyä hetken.

Halkaise minitomaatit ja lisää pannulle. Anna hautua hetken ja lisää myös katkaravut ja simpukat. Mausta seos balsamicokastikkeella, pippurilla ja oreganolla, ja lisää joukkoon lopuksi valkoviini. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä, kunnes nestettä on enää vain hiukan eli noin 10 – 15 min.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada kasvisseos laakeaan uunivuokaan tai pienempiin kuumennusta kestäviin astioihin. Laita fetakuutiot tasaisesti seoksen päälle ja ripottele pinnalle persiljaa.

Anna paistua uunissa, kunnes juusto on saanut kauniin kullanruskean pinnan.

Tarjoile tuoreen leivän ja vihreän salaatin kanssa.

Vinkki! Sopii mainiosti myös pizzatäytteeksi.