Stifado Härkiksestä

Stifado Härkiksestä

Valmistusaineet

1 kpl yksikyntinen valkosipuli
Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä paistamiseen
4 dl punaviiniä
1 dl vettä
2 rkl Filos punaviinietikkaa
2 kpl laakerinlehteä
2 kpl kanelitankoa
3 kpl maustepippuria
½ tl jauhettua kuminaa
1 prk Oro di Parma tomaattimurskaa
1 prk Palirria stifado-sipuleita
250 g Härkistä
1-2 tl siirappia tai fariinisokeria
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
1 kpl tomaatti kuutioina

Valmistusaika: 60 minuuttia

Valmistusohje

Pilko valkosipuli ja kuullota se oliiviöljyssä mausteiden kanssa kattilassa. Lisää punaviinietikka, punaviini ja vesi. Anna keittyä kasaan keskilämmöllä 30 min.

 

Lisää tomaattimurska, sokeri, stifado-sipulit ja halutessasi tuoreesta tomaatista pilkotut kuutiot. Viimeisenä lisää Härkis, mutta älä keitä enää tämän jälkeen.

 

Tarkista maku.

 

Tarjoa stifadon kanssa rosmariiniperunoita. Valmistat ne helposti paistamalla perunaviipaleet reilussa oliiviöljyssä rosmariinioksan kanssa.