Munakoisorullat Filos murufeta-täytteellä

Valmistusaineet

1 iso munakoiso
1 pkt Filos murufetaa 150 g
1 rkl kuivattua oreganoa
Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
1 sipuli
Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
yrttejä maun mukaan (oregano, persilja...)

Valmistusaika: 60 minuuttia

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 180 - 200 asteeseen. Esivalmista munakoiso ja yrttinen tomaattikastike.

Munakoison esivalmistus:

Leikkaa munakoiso n. 1 cm viipaleiksi pituussuunnassa, levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele päälle hiukan suolaa. ”Itketä” viipaleita n. 20 min. Valmista tomaattikastike.

Kun munakoisoviipaleista on lähtenyt jonkin verran nestettä, kuivaa viipaleet talouspaperilla ja paista pannulla kullanruskeaksi.

Yrttinen tomaattikastike:

Silppua sipuli tai raasta se karkealla raastimella. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää tomaattimurska, yrtit, suola ja mustapippuri.

Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä ja paista sillä aikaa munakoisoviipaleet.

 

Sekoita kulhossa keskenään Filos murufeta ja kuivattu oregano. Laita uunivuoan pohjalle hiukan öljyä. Levitä paistetut munakoisoviipaleet leikkuualustalle ja laita jokaisen viipaleen päälle 1 – 2 rkl Filos murufeta-oreganoseosta. Kääri viipaleet rullalle ja aseta vierekkäin uunivuokaan. Kaada yrttinen tomaattikastike rullien päälle. Paista munakoisorullia uunin keskitasossa 30 min.

Lisää reseptejä

Reseptissä käytettyjä tuotteita