Lohifileet ja rucolasalaatti

Lohifileet ja rucolasalaatti

Valmistusaineet

1 kg lohifileitä
3 rkl limemehua
3 rkl Filos ladolia ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
tuoretta oreganoa ja minttua
1 tl suolaa
150 g Filos luomufetaa
1 pss rucolaa
1 pss vihreää salaattia (esim. Romaine)
200 g Royal aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
100 g Filos kivettömiä kalamata-oliiveja
Filos Ladolia ekstra-neitsytoliiviöljyä
Filos tummaa balsamiviinietikkaa
1 tl kreikkalaista juoksevaa hunajaa
mausteeksi suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusaika: 45 min

Valmistusohje

(4-6 annosta)

Fileiden valmistus

Aseta lohifileet nahkapuoli alaspäin öljyllä voideltuun uunivuokaan. Sivele lohen pintaan sitruunamehu, oliiviöljy, mausteet ja valkosipulit. Hiero mausteita kevyesti lohen pintaan, jotta maut imeytyvät paremmin. Anna lohen maustua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen paistoa.

Kun fileet ovat maustuneet, ripottele päälle vielä murskattua fetaa. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa n. 35-40 min.

Salaatin valmistus

Pese rucola ja salaatti. Aseta tarjoiluastialle ilmavaksi keoksi. Laita aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit rucolan päälle. Sekoita kastike-ainekset huolellisesti ja lisää salaattiin ennen tarjoilua.