Meze

Meze

20.12.2016

Mezet ovat pieniä huikopaloja, joita nautitaan ystävien ja sukulaisten kanssa. Kreikassa alkoholin kanssa tarjotaan aina jotain suuhunpantavaa, ja mezet sopivat siihen mainiosti.

Meze rakentuu monista aineksista. Yksinkertaisimmillaan meze on tummia tai vihreitä oliiveja, mutta usein tarjotaan lisäksi juustoa, viininlehtikääryleitä, papuja, paahdettua paprikaa ja suolakalaa. Edelliseltä päivältä jäänyt ruoka käy mainiosti pieneksi suupalaksi ouzon tai tsipouron kanssa.

Gavrielides Foodsin maahantuomista Filos-, Royal- ja Palirria-tuotteista on helppo luoda näyttävä ja maistuva meze-pöytä. Jos haluat tarjota täyttävän aterian, laita tarjolle myös leipää ja lihaleikkeleitä.

Royal-sarjaan kuuluvat aurinkokuivatut tomaatit, pepperonit ja paprikat. Tuotteita on tarjolla yrteillä ja ilman, öljyssä ja suolavedessä, sekä juustotäytteisinä. Uusimmat tulokkaat ovat Royal Peppadoro minipaprikat ja Royal Peppadoro tuorejuustotäytteiset minipaprikat. Minipaprikat voit täyttää itse haluamallasi täytteellä! Peppadoro tuorejuustotäytteiset minipaprikat maistuvat samaan aikaan ihanan makeilta ja happamilta. Maista ja ihastu!

Palirria-sarjan tuotteet ovat kuin suoraan kreikkalaisesta tavernasta. Viininlehtikääryleet, jättipavut, munakoiso tomaattikastikkeessa ja stifado-sipuli ovat valmiit tarjoiltaviksi ja sopivat yhtä hyvin mezeksi kuin pääruoaksi. Palirria-sarjan uusimmat tulokkaat ovat kätevässä, uudelleen suljettavassa muovipurkissa. Makuina löytyvät Palirria jättipavut vinaigrette-kastikkeessa ja Palirria kuminamausteinen kikherne.

Filos-tuoterepertuaari laajenee jatkuvasti. Meze-pöytään kannattaa laittaa Filos oliiveja, Filos juustoja ja Filos valkosipulinkynsiä. Kokeile myös Filos artisokansydäntä. Artisokansydäntä on saatavilla paloina yrttiöljyssä, minisydämiä suolavedessä ja artisokansydämenpohjia suolavedessä. Filos miniartisokansydämestä teet maukkaan munakkaan tai salaatin. Filos artisokansydämenpohjista luot maukkaat ja näyttävät coctailpalat.

Vinkki! Aseta Filos fetajuusto kokonaisena palasena lautaselle, ripottele päälle kuivattua oreganoa ja kaada päälle Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä  -  kuin oikeassa tavernassa!

Filos

Filos

Filos tuoteperheen tuotteet edustavat puhtaita välimerellisiä makuja aidoimmillaan. Korkealuokkainen kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljy, isot mehevät kalamata ja vihre ...

Palirria

Palirria

Koe Palirrian korkealaatuisista raaka-aineista perinteisillä resepteillä valmistetut vihannessäilykkeet Kreikasta! Täysin säilöntä- ja väriaineettomat vihannessäilykkeet ...

Royal

Royal

Royalin tuotesarjasta löydät ihanat välimerelliset maut elävöittämään ruokahetkiäsi! Sarjasta löytyvät ...